domingo, 11 de octubre de 2015

ETAPES

ETAPES DE L'ELECTRÒNICA

Es distingeixen, principalment, tres grans etapes:
  • L'electrònica de les vàlvules de buit
  • L'electrònica dels transistors
  • L'electrònica del circuit integrat

 

L'electrònica de les vàlvules de buit

 Es considera que l'electrònica començà amb la invenció de J.Fleming de la vàlvula termoiònica de buit. Consistia en un sistema semblant al de les làmpades d'incandescència i, a través d'aquestes, es va afavorir el descobriment d'aparells tals com la ràdio, la televisió...
Aquest diòde es basa en els descobriments que realitzà Th. Edison al 1883 quan averiguà que exixtia una espècie de corrent elèctric entre dos filaments d'una bombeta.



L'electrònica dels transistors

 No fou fins al 1948 que es van substituir per transistors de silici i germani. Aquests representaven un gran avenç respecte les vàlvules de buit. Eren més sòlids, robusts, més resistents, amb una vida útil més llarga i amb una millora en el tractament de senyal. Amb tot, tenien certs inconvenients: una alta sensibilitat als canvis de temperatura i la inneficàcia a l'hora de subministrar potències elevades.





L'electrònica dels circuits integrats

A l'any 1958 es va crear el primer circuit integrat que contenia sis transistors en un únic xip. Va ser dos anys més tard, al 1970, que l'empresa INTEL va produir el primer xip microprocessador que va suposar un gran avenç en l'àmbit de la investigació electrònica i del desenvolupant de l'aplicació industrial i domèstica.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario